fbpx Skip to content

Fysiotherapie in het water

Wij staan voor je klaar!

Profiteer nu van onze actie! Vrijblijvend advies met onze Gratis Heup / kniepijn Check. 

Plan een afspraak in!

Fysio Vitaal Revalidatie begrijpt dat niet altijd alles duidelijk is na een bezoek aan de arts. Wij helpen je graag om meer duidelijkheid te krijgen!

Fysiotherapie in het water! Voor wie?

Het zijn zeker niet alleen mensen die geopereerd zijn of gaan worden. Veel mensen die laag belastbaar zijn voelen zich niet prettig in de fitnessruimte. Of ze raken snel overprikkeld of worden nog overbelast in de fitness.

 

Mensen met fibromyalgie
Mensen met fibromyalgie – een aandoening waarbij mensen erg veel last hebben van de aanhechtingen van de spieren – bewegen vaak gewoon te weinig. Ze hebben veel pijn en ze gaan vaak over grenzen heen. Eigenlijk moeten ze dus hun eigen grenzen leren kennen. En daar help ik ze mee in het water. Ze moeten zelf aanvoelen en aangeven wanneer ik teveel van ze vraag. Als 3 x 10 bijvoorbeeld nog niet haalbaar is.

 

Mensen die revalideren na een CVA
Mensen die revalideren na een CVA gaan spieren opnieuw leren gebruiken. In het water voelt het dan natuurlijk om normaal te kunnen lopen. Het kan dus allemaal wel.
Als ze dan weer uit het water stappen, voelen ze dat de controle over hun lichaam weer moeilijker is. Door de spieren voortdurend bepaalde prikkels te geven, gaan ze op den duur ook verbetering ‘op het droge’ ervaren.

Mensen die geopereerd zijn
Als na de operatie de wonden goed genezen, de wond is dicht en de hechtingen zijn eruit, kun je intensiever gaan bewegen. Als je de heup of knie nog niet met je lichaamsgewicht kunt belasten, dan is actief spierkracht opbouwen nog niet haalbaar.
In het water kun je zonder pijn al rustig gaan bewegen. Als je tot schouderhoogte in het water bent, draag je nog maar 25 procent van je lichaamsgewicht. De zwaartekracht trekt niet aan je. Het lichaamsgewicht hoef je dus nog niet te dragen.

Better IN Best OUT! De beste manier om te revalideren!

‘Hé, in het water kan ik gewoon lopen!’
In het water kun je stapje voor stapje de belasting verhogen. Daarbij gebruiken we attributen om de oefening steeds iets zwaarder te maken. Een belangrijk voordeel van fysiotherapie in het water is de ervaring van ‘Hé, in het water kan ik gewoon lopen!’
Als je in het water normaal kunt gaan bewegen, ga je geen compensatiestrategieën toepassen. Wat je bijvoorbeeld ziet als mensen een nieuwe heup hebben, is dat ze hun oude looppatroon aanhouden. Maar, als ze in het water meteen aanleren ‘gewoon’ te lopen, is de kans veel groter dat ze dat zullen volhouden. Ook als ze uit het water komen en ze hun eigen lichaamsgewicht moeten dragen.

Persoonlijke begeleiding
Per half uur begeleid ik maximaal twee personen in het water. De therapie is gericht op het doel dat de persoon wil bereiken. Daarvoor krijgen mensen een oefenschema écht voor zichzelf. Ik bedenk oefeningen specifiek voor hen.
De fysiotherapie in het water declareren we als gewone fysiotherapie en niet als hydrotherapie. Hydrotherapie wordt eigenlijk alleen vergoed bij een reuma-indicatie. 
Voor ons is dat weliswaar minder voordelig, maar we kunnen zo wel een grotere patiëntengroep bedienen.


Ons netwerk

Fysio Vitaal Revalidatie Tiel heeft een uitgebalanceerd behandelprogramma ontwikkeld om samen met onze collega’s van Van der Valk Vitaal de ErgotherapieDiëtiek, ”Stoppen met Roken” en met jou aan hetzelfde doel te werken: fysiek en mentaal fit-zijn en een betere kwaliteit van leven.

Wat onze patiënten vertellen

 • 5 star review  Helaas was ik getroffen door Corona. Om en te herstellen en mijn conditie weer op te bouwen ben ik in contact gekomen met Fysio Vitaal. Daar ben op een zeer goede manier geholpen en ondersteunt door Prisca. Ik ben zeer blij dat ik dit heb gedaan. Mijn conditie is mede door de goede begeleiding en opbouw door Pricsa redelijk snel weer opgebouwd. Via deze weg wil ik haar nogmaals bedanken voor de goede zorgen.

  thumb Richard Hoekstra

  5 star review  Unfortunately I was struck by Corona. To recover and to rebuild my condition I came into contact with Fysio Vital. There I was helped and supported in a very good way by Prisca. I am very happy that I did this. My condition has been rebuilt fairly quickly, partly due to the good guidance and build-up by Pricsa. I would like to thank her again for the good care.

  thumb Richard Hoekstra

  5 star review  Geschreven door: Jantine Donkelaar. Het concept waarmee Fysio Vitaal Revalidatie werkt, Better in best out, is voor mij erg goed gebleken. Van stompelend naar normaal lopen was al snel gerealiseerd. De persoonlijke aandacht en de passie waarmee de betrokken fysiotherapeuten hun beroep uitoefenen is geweldig!

  thumb Fysio Vitaal Revalidatie
 • 5 star review  Jong en oud kunnen terecht bij Fysio Vitaal Revalidatie. Anco en Prisca hebben mij (Isa) afgelopen weken zeer prettig en vriendelijk behandeld. Ze geven goede tips, corrigeren goed en geven goede uitleg van de oefeningen. Ze doen hun werk met veel liefde en passie!

  thumb Jaap en Isa Vink

  5 star review  Young and old can go to Fysio Vital Rehabilitation. Anco and Prisca have treated me (Isa) very pleasant and friendly in recent weeks. They give good tips, correct well and explain the exercises well. They do their job with a lot of love and passion!

  thumb Jaap en Isa Vink

  5 star review  Anco is een vakman, hij begrijpt de klacht, legt goed uit wat er aan de hand is en welke aanpak en oefeningen daarvoor nodig zijn. Ik voel me prettig en zeer op mijn gemak bij Anco. En last but not least Anco is oprecht geïnteresseerd in jou als mens en bovendien super aardig. Kortom een aanrader als je een fysiotherapeut nodig hebt.

  thumb Louise Engbers
 • 5 star review  Anco is a professional, he understands the complaint, explains well what is going on and which approach and exercises are required. I feel comfortable and very comfortable with Anco. And last but not least, Anco is genuinely interested in you as a person and also super nice. In short, a must if you need a physiotherapist.

  thumb Louise Engbers

  5 star review  Professionele fysiotherapeut effectieve en goede behandeling

  thumb Maria Netten

  5 star review  Zeer professioneel, echte aanrader!

  thumb Ruben den Hartog
 • 5 star review  Wij kunnen Fysio Vitaal Revalidatie aan iedereen aanbevelen. De zeer kundige en vriendelijke therapeuten hebben al veel mensen geholpen.

  thumb Fitnessclub Tiel

  5 star review  We can recommend Fysio Vital Rehabilitation to everyone. The very knowledgeable and friendly therapists have helped many people.

  thumb Fitnessclub Tiel

  5 star review  2 jaar geleden heb ik een dwarslaesie opgelopen. Toen ik thuis kwam wilde ik naar een goeie fysio. Ik kwam uiteindelijk uit bij Fysio Vitaal. Anco, mijn fysio, een hele aardige en communicatieve man. Hij doet zijn best voor elke cliënt en zorgt er voor dat je je op je gemak voelt. In een kleine 2 maanden voelde ik al vooruitgang. Ik ben heel blij dat ik deze fysio heb gekozen! Zeker 5 sterren waardig.

  thumb Husein Omerovic
 • 5 star review  2 years ago I contracted a paraplegia. When I got home I wanted to go to a good physio. I ended up with Fysio Vitaal. Anco, my physio, a very nice and communicative man. He does his best for every client and makes sure that you feel comfortable. In just under 2 months I already felt progress. I am very happy that I chose this physio! Certainly worthy of 5 stars.

  thumb Husein Omerovic

  5 star review  Onlangs werd ik gediagnostiseerd met bechterew aan mijn knie. Hierdoor ben ik op lange termijn gestopt met sporten. Doordat ik het sporten in mijn leven miste, ben ik toch op zoek gegaan naar oplossingen. Zodoende ben ik bij Anco terecht gekomen. Hij heeft me goed begeleid en geleerd te werken met mijn aandoening, waardoor ik weer helemaal back on track ben.

  thumb S. Lai

  5 star review  Anco gaat te werk op een heel persoonlijke, professionele en prettige manier. Ik kan iedereen Fysio Vitaal aanraden!

  thumb Matthijs Bongaards
 • 5 star review  Anco en Prisca zijn super vriendelijk en hebben mij goed geholpen!

  thumb Viktoria Janke

  5 star review  Super vriendelijk, goede expertise.

  thumb John Lin

Better IN Best OUT!

De beste manier om te revalideren!

Plan een afspraak in!

Kijk je op tegen een nieuwe knie, heup of operatie? Heb je nog twijfels na het lezen van alle informatie? Wij geven graag vrijblijvend advies. Uiteraard kun je ons ook telefonische bereiken.