fbpx Skip to content

Omdat geld ook telt.

Gecontracteerd!

Fysio Vitaal Revalidatie levert gecontracteerde Fysiotherapeutische zorg. 

Dit houdt in dat wij met bijna alle zorgverzekeraars een contract in 2021 hebben. Behalve CZ, Nationale Nederlanden en OHRA. Dit komt door het beleid van de zorgverzekeringen in 2021. 

Voor 2022 probeert Fysio Vitaal Revalidatie contracten af te sluiten met alle zorgverzekeraars. 

Dit jaar heb je alleen bij een restitutie polis recht op een volledige vergoeding. Ons advies is dan ook om je polisvoorwaarden te bekijken voor 2022 mocht je bij deze zorgverzekeringen klant willen blijven.

Worden mijn behandelingen vergoed?

Het antwoord op de vraag of fysiotherapie wordt vergoed en hoeveel behandelingen vergoed worden, is niet zo 1-2-3 te geven. Het hangt vooral af van je zorgverzekering. Bij de meeste aandoeningen wordt fysiotherapie pas vanaf de 21-ste behandeling vanuit de (verplichte) basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen kunnen in zo’n geval worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Maar let op, niet alle zorgverzekeraars bieden een toereikende, lees: volledige dekking (van de eerste 20 behandelingen) vanuit de aanvullende verzekering. 

De KNGF, Fysiotherapeuten van Nederland, hebben de tien beste aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie uitgezocht .

Het is ook mogelijk om behandelingen af te nemen als je geen indicatie of niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. De gemaakte kosten komen dan voor eigen rekening. 

Chronische aandoeningen,
wel of niet vergoed?

De zogeheten ‘chronische lijst van aandoeningen ’ maakt het voor de meeste mensen onduidelijk. Voor mensen met artrose van de heup of knie is sinds 2018 een basisvergoeding opgenomen in de zorgverzekering voor fysiotherapie. Daarbij is wel het eigen risico van toepassing.

Bij andere reumatische aandoeningen zal er vanuit het basispakket geen vergoeding mogelijk zijn. De vergelijkingssite zorgwijzer.nl heeft overzichtelijk op een rijtje gezet hoe mensen met artrose of een andere reumatische aandoening een weloverwogen keuze kunnen maken voor een zorgverzekeraar.

Fysio Vitaal Revalidatie is gespecialiseerd in zorg na een operatie (code 008) of bij chronische indicatie (001)
Hierbij heb je dus onder bepaalde voorwaarden recht op fysiotherapie voor een langere tijd. Ten alle tijden is hiervoor een verwijzing nodig van je behandelend (huis)arts of specialist.

Wel of geen eigen risico?

Vrijwel alle vergoedingen uit de basisverzekering vallen onder het verplicht eigen risico. (385 euro in 2021). Het eigen risico geldt niet voor behandelingen die worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekering staat uitgewerkt in de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. Dat is te vinden onder het kopje fysiotherapie, beweegzorg of paramedische zorg. Lees altijd goed de polisvoorwaarden en vraag het na bij je fysiotherapeut. Je doet er sowieso verstandig aan altijd een verwijzing van je huisarts of specialist aan te vragen.

Onze verantwoordelijkheid!

Wij geloven in effectieve en zinnige zorg. De zorg is al duur genoeg en niet altijd transparant! Je mag van ons verwachten dat wij op tijd aangeven als je behandelingen opraken. We streven ernaar je zo snel mogelijk zelfstandig te maken. Daarnaast is Fysio Vitaal Revalidatie partner van Van Der Valk Vitaal en geloven wij in multidisciplinaire zorg. Dit betekent dat er mogelijkheden zijn om je, indien nodig,  adequaat door te verwijzen naar een van onze samenwerkingspartners of terug naar je eigen specialist. 

Nog twijfels over de vergoeding?

Plan een afspraak in!

Kijk je op tegen een nieuwe knie, heup of operatie? Heb je nog twijfels na het lezen van alle informatie? Wij geven graag vrijblijvend advies. Uiteraard kun je ons ook telefonische bereiken.