fbpx Skip to content

Versleten knie door Artrose

Wij staan voor je klaar!

Profiteer nu van onze actie! Vrijblijvend advies met onze Gratis Kniepijn Check. 

Wat, hoe en verder?

Plan een gratis onderzoek!

Fysio Vitaal Revalidatie begrijpt dat niet altijd alles duidelijk is na een bezoek aan de specialist. Wij helpen je graag vrijblijvend meer duidelijkheid te krijgen!

Artrose is een chronische aandoening die langzaam en progressief verloopt. Knieslijtage, ook wel knieartrose, komt met name veel voor bij oudere mensen. Gaandeweg neemt de kwaliteit van het kraakbeen in de knie af. Tijdens het proces van knieslijtage of artrose wordt de bekleding van het bot dunner en wordt het bewegen van de knie steeds pijnlijker. Aanhoudende pijn kan het dagelijkse leven behoorlijk belemmeren. Genezen is niet mogelijk, maar er is wel degelijk winst te behalen.

‘Revalideren? Daar kan je thuis al mee beginnen!’

Hoe ontstaat knie artrose?

De botten van het kniegewricht zijn bekleed met glad kraakbeen voor een soepele beweging. Door slijtage van het kraakbeen wordt de bekleding van het bot steeds dunner. Als het kraakbeen dun wordt, gaan de botten over elkaar heen schuren en kan een ontsteking ontstaan. Dat veroorzaakt pijn bij het bewegen van de knie. Langdurige overbelasting door werk, sport of overgewicht lijken logische oorzaken voor gewrichtsklachten.

Wat zijn de symptomen?

Door artrose krijg je last van pijn en stijfheid in een gewricht. De pijn is in het begin meestal nog licht, maar kan in de loop van de jaren erger worden.
Vooral ‘s morgens vroeg bij het opstaan hebben mensen met artrose klachten. De knie moet als het ware opwarmen om op te starten. Dan voelt het gewricht nog stijf en in beweging komen geeft startpijn. Toch is er veel te winnen door in beweging te blijven! 
Het afwisselen van activiteiten (zitten, staan en lopen) vermindert de klachten. Vooral fietsen gaat bij knieartrose vaak beter dan lopen.

Behandeling zonder operatie?

Je kunt veel winnen door in beweging te blijven, bijvoorbeeld door elke dag een half uur te wandelen. Als je niet beweegt zullen de pijn en stijfheid alleen maar verder toenemen. Het trainen van specifieke spieren rondom de knie helpt ook. Het team van FysioVitaal Revalidatie werkt samen met meerdere partners om je een zo optimaal mogelijk hersteltraject aan te bieden. Onze fysiotherapeuten zijn experts op het gebied van bewegen, kracht trainen en mobiliteit.
Zo nodig kijkt de ergotherapeut, een van onze partners, mee naar de dagindeling om de belasting en de belastbaarheid goed te verdelen over de dag.
De diëtist kijkt mee naar je voeding, ook een belangrijke factor. Enkele kilo’s minder lichaamsgewicht kan al zorgen voor minder pijn.

Een operatieve ingreep: tóch een nieuwe knie        
Soms zijn pijn en stijfheid in de gewrichten zo ernstig dat dagelijkse bezigheden niet meer vanzelfsprekend zijn. Geen afstanden meer lopen, traplopen is een probleem, het wordt moeilijk om zelf sokken en schoenen aan te doen. Als in overleg met de orthopeed voor een nieuwe heup of een knieoperatie wordt gekozen, duurt het even voordat je geopereerd kunt worden. De wachttijd tot aan de operatie kun je optimaal benutten door actief te trainen. In een paar weken kunnen de conditie en de voedingstoestand sterk verbeteren. Zo ben je fit voor de operatie en zul je sneller herstellen met minder kans op complicaties.

Better in, Best out  
Fit naar de operatie voor een sneller herstel

Als blijkt dat een operatieve ingreep toch de beste behandeling is, draagt een optimale conditie bij aan een sneller herstel en is er minder kans op complicaties. Door de wachttijd voor de operatie te gebruiken voor een fitheidsprogramma op maat ga je met een goede conditie de operatie in.
Het orthopedisch behandelteam van FysioVitaal Revalidatie heeft een (p)revalidatieprogramma ontwikkeld om samen de conditie te verbeteren voor een sneller herstel na de operatie en minder risico op complicaties.
Daarmee geeft dit Better in-Best out zorgconcept je een belangrijke voorsprong:

 • Je bent fitter en dat vóel je ook.
  Fysiek én mentaal goed voorbereid op de knie- of heupoperatie.
 • Je bent snel weer op de been
  Een belangrijk positief effect op herstel na de operatie.
 • Vol vertrouwen weer ‘op eigen benen’ verder
  Een optimale conditie verkleint de kans op complicaties

Wat kost een behandeling?

Voor mensen met artrose van de heup of knie is sinds 2018 een basisvergoeding opgenomen in de zorgverzekering voor fysiotherapie, voor diëtiek en ergotherapie. Daarbij is wel het eigen risico van toepassing.
De vergelijkingssite zorgwijzer.nl heeft overzichtelijk op een rijtje gezet welke zorgkosten worden vergoed.

Ons netwerk

Fysio Vitaal Revalidatie Tiel heeft een uitgebalanceerd behandelprogramma ontwikkeld om samen met onze collega’s van Van der Valk Vitaal de ErgotherapieDiëtiek, ”Stoppen met Roken” en met jou aan hetzelfde doel te werken: fysiek en mentaal fit-zijn en een betere kwaliteit van leven.

Onze specialist Rick Goudsmits geeft in deze video een korte samenvatting over knie artrose.

Wat onze patiënten vertellen

 • 5 star review  Helaas was ik getroffen door Corona. Om en te herstellen en mijn conditie weer op te bouwen ben ik in contact gekomen met Fysio Vitaal. Daar ben op een zeer goede manier geholpen en ondersteunt door Prisca. Ik ben zeer blij dat ik dit heb gedaan. Mijn conditie is mede door de goede begeleiding en opbouw door Pricsa redelijk snel weer opgebouwd. Via deze weg wil ik haar nogmaals bedanken voor de goede zorgen.

  thumb Richard Hoekstra

  5 star review  Unfortunately I was struck by Corona. To recover and to rebuild my condition I came into contact with Fysio Vital. There I was helped and supported in a very good way by Prisca. I am very happy that I did this. My condition has been rebuilt fairly quickly, partly due to the good guidance and build-up by Pricsa. I would like to thank her again for the good care.

  thumb Richard Hoekstra

  5 star review  Geschreven door: Jantine Donkelaar. Het concept waarmee Fysio Vitaal Revalidatie werkt, Better in best out, is voor mij erg goed gebleken. Van stompelend naar normaal lopen was al snel gerealiseerd. De persoonlijke aandacht en de passie waarmee de betrokken fysiotherapeuten hun beroep uitoefenen is geweldig!

  thumb Fysio Vitaal Revalidatie
 • 5 star review  Jong en oud kunnen terecht bij Fysio Vitaal Revalidatie. Anco en Prisca hebben mij (Isa) afgelopen weken zeer prettig en vriendelijk behandeld. Ze geven goede tips, corrigeren goed en geven goede uitleg van de oefeningen. Ze doen hun werk met veel liefde en passie!

  thumb Jaap en Isa Vink

  5 star review  Young and old can go to Fysio Vital Rehabilitation. Anco and Prisca have treated me (Isa) very pleasant and friendly in recent weeks. They give good tips, correct well and explain the exercises well. They do their job with a lot of love and passion!

  thumb Jaap en Isa Vink

  5 star review  Anco is een vakman, hij begrijpt de klacht, legt goed uit wat er aan de hand is en welke aanpak en oefeningen daarvoor nodig zijn. Ik voel me prettig en zeer op mijn gemak bij Anco. En last but not least Anco is oprecht geïnteresseerd in jou als mens en bovendien super aardig. Kortom een aanrader als je een fysiotherapeut nodig hebt.

  thumb Louise Engbers
 • 5 star review  Anco is a professional, he understands the complaint, explains well what is going on and which approach and exercises are required. I feel comfortable and very comfortable with Anco. And last but not least, Anco is genuinely interested in you as a person and also super nice. In short, a must if you need a physiotherapist.

  thumb Louise Engbers

  5 star review  Professionele fysiotherapeut effectieve en goede behandeling

  thumb Maria Netten

  5 star review  Zeer professioneel, echte aanrader!

  thumb Ruben den Hartog
 • 5 star review  Wij kunnen Fysio Vitaal Revalidatie aan iedereen aanbevelen. De zeer kundige en vriendelijke therapeuten hebben al veel mensen geholpen.

  thumb Fitnessclub Tiel

  5 star review  We can recommend Fysio Vital Rehabilitation to everyone. The very knowledgeable and friendly therapists have helped many people.

  thumb Fitnessclub Tiel

  5 star review  2 jaar geleden heb ik een dwarslaesie opgelopen. Toen ik thuis kwam wilde ik naar een goeie fysio. Ik kwam uiteindelijk uit bij Fysio Vitaal. Anco, mijn fysio, een hele aardige en communicatieve man. Hij doet zijn best voor elke cliënt en zorgt er voor dat je je op je gemak voelt. In een kleine 2 maanden voelde ik al vooruitgang. Ik ben heel blij dat ik deze fysio heb gekozen! Zeker 5 sterren waardig.

  thumb Husein Omerovic
 • 5 star review  2 years ago I contracted a paraplegia. When I got home I wanted to go to a good physio. I ended up with Fysio Vitaal. Anco, my physio, a very nice and communicative man. He does his best for every client and makes sure that you feel comfortable. In just under 2 months I already felt progress. I am very happy that I chose this physio! Certainly worthy of 5 stars.

  thumb Husein Omerovic

  5 star review  Onlangs werd ik gediagnostiseerd met bechterew aan mijn knie. Hierdoor ben ik op lange termijn gestopt met sporten. Doordat ik het sporten in mijn leven miste, ben ik toch op zoek gegaan naar oplossingen. Zodoende ben ik bij Anco terecht gekomen. Hij heeft me goed begeleid en geleerd te werken met mijn aandoening, waardoor ik weer helemaal back on track ben.

  thumb S. Lai

  5 star review  Anco gaat te werk op een heel persoonlijke, professionele en prettige manier. Ik kan iedereen Fysio Vitaal aanraden!

  thumb Matthijs Bongaards
 • 5 star review  Anco en Prisca zijn super vriendelijk en hebben mij goed geholpen!

  thumb Viktoria Janke

  5 star review  Super vriendelijk, goede expertise.

  thumb John Lin

Better IN best out!

'Zo fit mogelijk erin en er beter uit, dat maakt het verschil!'

Plan een gratis onderzoek in!

Kijk je op tegen een nieuwe knie, heup of operatie? Heb je nog twijfels na het lezen van alle informatie? Wij geven graag vrijblijvend advies. Uiteraard kun je ons ook telefonische bereiken.