fbpx Skip to content

Revalidatie na een Beroerte

''Er is vaak nog meer uit te halen dan je denkt!''

Plan een afspraak in!

Fysio Vitaal Revalidatie begrijpt dat niet altijd alles duidelijk is na een bezoek aan de arts. Wij helpen je graag om meer duidelijkheid te krijgen!

Een beroerte heeft zichtbare en onzichtbare gevolgen. De ernst van de gevolgen hangt af van de grootte van het letsel en het deel van de hersenen dat is aangedaan. Bij de fysiotherapeut werkt u aan het herstel van de lichamelijke gevolgen van de beroerte. Dit kan bijvoorbeeld verlamming of spasticiteit zijn. Daardoor kunt u mogelijk minder goed lopen of heeft u geen controle over uw arm.

Een beroerte ontstaat door beschadiging van de hersenen. De hersenen hebben een bepaalde mate van herstelvermogen. Het herstel wordt gestimuleerd door op verschillende manieren te trainen. Hierbij is een actieve inzet van u zeer belangrijk.

 

Revalidatiedoelen
Het uitgangspunt van de revalidatie is je hulpvraag. Tevens houdt de fysiotherapeut rekening met wat je kunt. Vaak is er in eerste instantie aandacht voor het maken van transfers, zoals verplaatsen van een stoel naar bed, het draaien in bed en het opstaan vanuit een stoel. Een groot gedeelte van de fysiotherapie bestaat vervolgens uit het leren (trap)lopen en het opbouwen van de conditie. Daarnaast is er aandacht voor het versterken van verzwakte spieren en het op lengte brengen van verkorte spieren. Ook heeft de fysiotherapeut aandacht voor het voorkomen en verminderen van eventuele pijnklachten en zwellingen.

Tijdens de fysiotherapie werk je aan het vergroten van je zelfstandigheid. Je leert opnieuw oude vaardigheden aan, zoals (trap)lopen en het bewegen van bijvoorbeeld de aangedane arm. Je leert functies compenseren die verloren zijn gegaan. Zo kun je leren lopen met een hulpmiddel, zoals een stok of kruk, waarbij je mogelijk een brace of spalk nodig heeft. Je kunt ook eenhandige vaardigheden aanleren. Onderzoek heeft aangetoond dat intensief trainen in de eerste drie maanden na een beroerte het meest effectief is voor je lichamelijke herstel. Het aantal therapieën dat je per week bezoekt, hangt af van wat je lichaam aankan.

 

Een deskundig betrokken team, om zo goed mogelijk te revalideren!

De therapie
De individuele fysiotherapie vindt plaats in de oefenzaal en in de verschillende behandelruimtes van Fysiotherapie Vitaal. Het is belangrijk om in situaties van alledag te trainen. Daarom kom je met je fysiotherapeut ook in de gangen, in het trappenhuis, op de verpleegafdeling van Van der Valk Vitaal. Ook oefen je gewoon op straat.

Als je daaraan toe bent, kun je zelfstandig trainen in de fitnessruimte, Van je therapeut krijg je dan een trainingsprogramma gericht op kracht- en conditietraining.

Om een optimaal resultaat uit de training te halen is tijd om te herstellen noodzakelijk. Het accent binnen de revalidatie ligt daarom niet alleen op trainen, maar ook op rust.

Het gespecialiseerde behandelteam van Fysio Vitaal Revalidatie begeleidt mensen die een beroerte hebben gehad. De revalidatie is erop gericht deze cliënten zo zelfstandig mogelijk in hun eigen omgeving te laten functioneren. Daarbij worden de kwaliteiten van de persoon en de mogelijkheden van de omgeving benut. Zo halen we alles eruit wat er in zit, vaak is dat meer dan je verwacht

Ons netwerk

Fysio Vitaal Revalidatie Tiel heeft een uitgebalanceerd behandelprogramma ontwikkeld om samen met onze collega’s van Van der Valk Vitaal de ErgotherapieDiëtiek, ”Stoppen met Roken” en met jou aan hetzelfde doel te werken: fysiek en mentaal fit-zijn en een betere kwaliteit van leven.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Wat onze patiënten vertellen

 • 5 star review  Helaas was ik getroffen door Corona. Om en te herstellen en mijn conditie weer op te bouwen ben ik in contact gekomen met Fysio Vitaal. Daar ben op een zeer goede manier geholpen en ondersteunt door Prisca. Ik ben zeer blij dat ik dit heb gedaan. Mijn conditie is mede door de goede begeleiding en opbouw door Pricsa redelijk snel weer opgebouwd. Via deze weg wil ik haar nogmaals bedanken voor de goede zorgen.

  thumb Richard Hoekstra

  5 star review  Unfortunately I was struck by Corona. To recover and to rebuild my condition I came into contact with Fysio Vital. There I was helped and supported in a very good way by Prisca. I am very happy that I did this. My condition has been rebuilt fairly quickly, partly due to the good guidance and build-up by Pricsa. I would like to thank her again for the good care.

  thumb Richard Hoekstra

  5 star review  Geschreven door: Jantine Donkelaar. Het concept waarmee Fysio Vitaal Revalidatie werkt, Better in best out, is voor mij erg goed gebleken. Van stompelend naar normaal lopen was al snel gerealiseerd. De persoonlijke aandacht en de passie waarmee de betrokken fysiotherapeuten hun beroep uitoefenen is geweldig!

  thumb Fysio Vitaal Revalidatie
 • 5 star review  Jong en oud kunnen terecht bij Fysio Vitaal Revalidatie. Anco en Prisca hebben mij (Isa) afgelopen weken zeer prettig en vriendelijk behandeld. Ze geven goede tips, corrigeren goed en geven goede uitleg van de oefeningen. Ze doen hun werk met veel liefde en passie!

  thumb Jaap en Isa Vink

  5 star review  Young and old can go to Fysio Vital Rehabilitation. Anco and Prisca have treated me (Isa) very pleasant and friendly in recent weeks. They give good tips, correct well and explain the exercises well. They do their job with a lot of love and passion!

  thumb Jaap en Isa Vink

  5 star review  Anco is een vakman, hij begrijpt de klacht, legt goed uit wat er aan de hand is en welke aanpak en oefeningen daarvoor nodig zijn. Ik voel me prettig en zeer op mijn gemak bij Anco. En last but not least Anco is oprecht geïnteresseerd in jou als mens en bovendien super aardig. Kortom een aanrader als je een fysiotherapeut nodig hebt.

  thumb Louise Engbers
 • 5 star review  Anco is a professional, he understands the complaint, explains well what is going on and which approach and exercises are required. I feel comfortable and very comfortable with Anco. And last but not least, Anco is genuinely interested in you as a person and also super nice. In short, a must if you need a physiotherapist.

  thumb Louise Engbers

  5 star review  Professionele fysiotherapeut effectieve en goede behandeling

  thumb Maria Netten

  5 star review  Zeer professioneel, echte aanrader!

  thumb Ruben den Hartog
 • 5 star review  Wij kunnen Fysio Vitaal Revalidatie aan iedereen aanbevelen. De zeer kundige en vriendelijke therapeuten hebben al veel mensen geholpen.

  thumb Fitnessclub Tiel

  5 star review  We can recommend Fysio Vital Rehabilitation to everyone. The very knowledgeable and friendly therapists have helped many people.

  thumb Fitnessclub Tiel

  5 star review  2 jaar geleden heb ik een dwarslaesie opgelopen. Toen ik thuis kwam wilde ik naar een goeie fysio. Ik kwam uiteindelijk uit bij Fysio Vitaal. Anco, mijn fysio, een hele aardige en communicatieve man. Hij doet zijn best voor elke cliënt en zorgt er voor dat je je op je gemak voelt. In een kleine 2 maanden voelde ik al vooruitgang. Ik ben heel blij dat ik deze fysio heb gekozen! Zeker 5 sterren waardig.

  thumb Husein Omerovic
 • 5 star review  2 years ago I contracted a paraplegia. When I got home I wanted to go to a good physio. I ended up with Fysio Vitaal. Anco, my physio, a very nice and communicative man. He does his best for every client and makes sure that you feel comfortable. In just under 2 months I already felt progress. I am very happy that I chose this physio! Certainly worthy of 5 stars.

  thumb Husein Omerovic

  5 star review  Onlangs werd ik gediagnostiseerd met bechterew aan mijn knie. Hierdoor ben ik op lange termijn gestopt met sporten. Doordat ik het sporten in mijn leven miste, ben ik toch op zoek gegaan naar oplossingen. Zodoende ben ik bij Anco terecht gekomen. Hij heeft me goed begeleid en geleerd te werken met mijn aandoening, waardoor ik weer helemaal back on track ben.

  thumb S. Lai

  5 star review  Anco gaat te werk op een heel persoonlijke, professionele en prettige manier. Ik kan iedereen Fysio Vitaal aanraden!

  thumb Matthijs Bongaards
 • 5 star review  Anco en Prisca zijn super vriendelijk en hebben mij goed geholpen!

  thumb Viktoria Janke

  5 star review  Super vriendelijk, goede expertise.

  thumb John Lin

Better IN Best OUT!

De beste manier om te Revalideren!

Plan een afspraak in!

Kijk je op tegen een nieuwe knie, heup of operatie? Heb je nog twijfels na het lezen van alle informatie? Wij geven graag vrijblijvend advies. Uiteraard kun je ons ook telefonische bereiken.